onsdag 12. september 2012

Gullgutten :)

Boombe at det er så lenge siden jeg har fått skrevet her.. Men har liksom ikke tid føler jeg.. Er travelt opptatt med Emil og hverdagen.. Men nå tenkte jeg at jeg skulle prøve litt igjen ;)
Mens gullgutten driver å leker på gulvet :) Med omtrent alt annet enn lekene sine.. Hehe..

Er kanskje noen av dere som lurer på hvordan det er med Emil for tiden?! Og da kan jeg med glede fortelle at det går veldig bra :) Vi har vært, og skal fortsatt på masse kontroller, men alle vi har møtt til nå er veldig fornøyd med det de ser, og sier han har vært veldig heldig, til å være så uheldig. Og hva er vel deiligere å høre enn det?

Vi skal fortsatt til årlige kontroller på Rikshospitalet og hvert halvår på kontroll på Habeliteringssenteret på Solvang.. Og vi har blitt forespeilet at det mest sannsynlig blir ihvertfall en opperasjon til i 4-6års alderen, men den blir heldigvis ikke så komplisert som den første. Han vil jo aldri bli "friskmeldt" som man blir av en sykdom, siden dette er en medfødt "feil", men vi kommer til og ha mye mindre kontakt med Habeliteringssenteret og Rikshospitalet når hen er ferdig vokst. Det er så klart hele tiden en liten risiko for at han kan få mer problemer enn han har nå, men vi får bare se hva tiden viser..

For dere som lurer litt på hva ryggmargsbrokk er så kan jeg prøve å forklare litt..


Dette er et illustrasjonsbilde av ett ryggmargsbrokk.. Du ser ryggvirvlene og ryggmargen og alle nervetrådene som går inne i ryggmargen.. Og som man ser på bildet så er det en utposing av nervetråder mellom to virvler, det er det som er brokket.. (jeg er ikke så veldig flink til å forklare dette) Hvor alvorlig brokket er avhenger av hvor høyt opp eller langt nede det er. Jo høyere opp, jo værre er det.. Emil er veldig heldig og har fått det nesten så langt ned som det går ann, noe som gjør at det (mest sannsynlig) ikke vil gå utover følelsen i beina hans. Legene tror han vil kunne krabbe, gå og løpe som alle andre :) Så han vil nok ikke få noen synlige problemer i det hele tatt.
Det er veldig mye å fortelle om ryggmargsbrokk.. Så dette er en veldig, veldig kort versjon :)

Emil er ihverfall i finfin form og utvikler seg likt som andre på hans alder :) Åler seg rundt på gulvet i super fart, og prøver seg på noen få krabbesteg.. Og elsker å stå på gulvet og holde seg fast i bord, stol eller hva som måtte være i nærheten ;) Kjempe gøy å se og følge med på lille gullgutten til mor :)


Lille rakkerungen vår ;)
 
 
Mamma og pappas lille tigergutt :)
 
 
Ha en fortsatt flott dag :)
 
*Julie*


2 kommentarer:

 1. Hi hi så flink du er som blogger igjen :P Fine fine lille tøffe Emil gutten <3 Glad i dere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi.. Ja, ble litt inspirert av deg vettu ;)
   Vi er mega glad i deg også :)

   Slett